tiistai 23. lokakuuta 2007

Tienvarsihuoria ja pätkivä netti

Heis sveis taas,

Nyt sitä uutta tekstiä tulee:). Vaihdoin tuossa viikko sitten (tjsp) kämppää, ja siellä ei ole omaa nettiä, ainoastaan naapurilta vohkittu signaali. Ja sehän sitten pelittää kaikkien kämppisten (kaksi brassityttöä ja kaksi meksikolaista ja yksi espanjalainen edellisestä talosta ja välillä muitakin) koneilla, vaan ei mulla. Paitsi silloin tällöin parvekkeella. Rankkaa istua illalla pimeässä takki päällä partsilla;). Joko olen omaksunut näiden paikallisten hirmuiset vaatemäärät ja akklimatisoitunut lämpimään, tai sitten täällä on oikeasti tullut viileämpää. Kämppikset on kivoja, ja ollaan puhuttu henkeviä vaikka mistä. Mutta nekin etsii pysyvää kämppää täältä. Vuokraemäntä (?) on sitten varsin jännä täti, jolle tieto ihmisten sosiaalisesta statuksesta (varattu/vapaa) on se olennaisin. Oli siis noin kolmas kysymys, jonka se mullekin teki. Ja annas olla, kun yksi huone vapautui ja sinne tuli portugalilainen mieslääkäri asumaan. Sekös oli kuulemma onnenpotku muille talon tytöille, jotka ovat sinkkuja. Huh huh.

Jotenkuten paremmin on sujunut, siihen vaikuttaa etenkin se, että viime viikolla sain kerättyä varsin kivasti tunteja pyörän päällä, taisi tulla reilut 20h. Osaltaan siihen vaikuttaa se, että olen haahuillut ties missä keskellä kaupunkia matelevan liikenteen seassa, toisaalta myös lauantain kiva pikku eksku seuran kanssa Coll de Formic - vuorelle. Mentiin tosi hiljaa, mitä ne muilla lenkeillä eivät tee, ja kun päästiin perille, noustiin mäkeä 1,5h. 17 km tai ainakin suunnileen. 39x25 ei ollut ihan riittävän pieni välitys siihen mulle siihen puuhaan, sano muut mitä sano. Eli sellasella huimalla 60-75 rpm tahdilla mentiin hyvän matkaa. Hih. Pikku-Sóller tuntuu paljon pienemmältä tän jälkeen. Mut ajoinpa kuitenkin ylös ja pääsin onneksi alas seuran pakulla, oisin ollu muuten ihan jääpuikko, koska ylhäällä oli +15C ja minna tietty ihan hiessä. Muut jäi sitten sinne syömään ja ihmettelemään kun mä leikin entusiastia ja poljin takaisin BCN:aan. Eipä tarvinnut keksiä illaksi juuri muuta tekemistä kuin safkaaminen:). Mutta se yksijalkainen mies nousi myös koko mäen ja oli reilusti ripeämpi mua. Yksijalkainen nainen ei noussut koko kinkamaa, vaan taisi kääntää jossain vaiheessa uukkarit. Mukana oli myös yksi tandemsysteemi, eivätkä hyökään valloittaneet koko vuorta. Ymmärrettävää. Niin ja noita tienvarsihuoria tosiaan on tullut vastaan useampia, keskellä päivää. Ensin olin ymmälläni, mutta sitten tajusin, mistä on kyse. Pumpulissa olen kasvanut, siis. Brassitytöt eivät kummeksuneet tuota yhtään, mutta Riossa onkin varmaan varsin eri meno.

Muuten olen ollut suht rauhaksiin ja skipannut esn:n rooma(tooga) ja Love-bileet ihan tahallani. Suosituksena nimittäin on tulla baariin tuossa yhdeltä yöllä, joten voi arvata, miten seuraavan päivän siinä käy. Puritaanimeininkiä ehkä, mutta aikani on rajallinen. Kävin silti kahveella yhden toisen vaihtarin kaa ja sekös oli kivaa. Menen myös yo:n tai yo-kunnan (?) järkkäämälle Girona-retkelle la ja su Barçan matsiin. Pitää vaan sinne hommata eka liput. 40e halvimmillaan. Ei mitään pisnestä, siis. Ei ainakaan sen 2krs kaupan kanssa, mikä niillä on. Ajattelin katsoa silti, josko niillä olisi Barça-ajopaitoja siellä. Pari vuotta sitten kun niillä oli myös pyöräilyjoukkue. Ois aika pähee sellainen.

Ei silti ole ehtinyt paljon oleilla, koko ajan on jotain, mitä on pakko tehdä. Ja vanhemmat senkun kyselee, että oonko ollut yo:lla. No en kerpele tule tänne joka päivä, kun matkoihin menee eestaas 1,5h. Mutta tänään sain lopulta suurimmat paperiasiat hoidettua. Vaikka pääsenkin sinne tdk:aan kirjoille vasta marraskuun alussa. Heil on jokku ihkut kiintiöpäivät siihen. Mut sain myös selventävät paperit aiemmalle saapumiselle TY:a varten. Hyvä niin. Nyt pitäisi osata valkata täältä niitä kaikkein olennaisimpia kirjoja kopioitavaksi ja suomeen tuotavaksi. 6 kpl saa tosin vaan lainata kerrallaan. Vapaudenriistoa ihan selkeesti. Mutta 2 vkoa on laina-aika, joten suomenvisiitin jälkeen voin palauttaa ne, ja lainata uusia. Siis 29. pvä suomeen ja 12.pvä takaisin tänne. Ja sitten taas sen jälkeen takas sinne pohjoiseen, siellä kun on kaikkea pisnestä myös. Juttelin unkarilaisen vaihtarin kanssa, ja sanoi, että pakko lähteä joulunviettoon joulukuun alussa ja tulla takaisin tammikuun puolivälissä, koska muuten on lennot sinne niin kalliita. Näin se on. Munkin pitää säätää noitten lentojen ja pyöränjemmaamisten- ja kuljetusten kanssa vielä tovi. Mutta kun tulen sinne, mennään TYYn 85-vuotisvuosijuhliin, jee. Pete on jo sen verran kunnossa. Haava liki ummessa jo, jipii.

Tällaista tällä haavaa. nuo ääkkoset on oikein mukavan raivostuttavia käyttää ilman omia näppäimiään. Työvoitto, siis. Vi hörs. Eiku hasta luego. Ja jos haluatte nyt soitella, ottakaa yhteyttä uuteen Happy Movíl - liittymääni: +34 69 34 76 309. Hommasin ihkun prepaidin, kun täällä kumminkin joutuu aina väliin soittelemaan johki paikallisiin numeroihin. Eipä juuri nyt muuta. Paitsi että tehkää ihmiset itselleni profiili naamakirjaan, se on koukuttavaa puuhaa. Soon moro.

5 kommenttia:

Miksu kirjoitti...

Barça-paidoista vinkkiä et oli niil ainaskin kesällä semmottii pyöräileväkin futisjoukkue. Ajoin jossain päin espanjaas kisaa sellasten kanssa.. Hienot niken kesäpaidat niillä. Tosin taitaa sen tiimin homma loppua tähän vuoteen.

Tsemppistä ja yritä jaksaa latinoja.

Tiina kirjoitti...

Oh, salut amie! ca l'air aller ton sejour dans le pays des "toros". Tsemppistä vain siellä, nautihan olostasi!
Nim. kotiin pääsee aina

Terjä kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Terkkuja Napapiiriltä ja Onnea Reissunaiselle Epsanjan auringon alle :)

Minna Uu kirjoitti...

Dänks vinkistä, Miksu:). Muistelen nähneeni noita azulgrana (?) - paitoja myös Malliksella jonkun päällä jossain kisassa joskus. Mutta eihän niillä siellä stadionilla ollut tietty mitään muuta kuin jalkapallosälää myynnissä.