torstai 13. syyskuuta 2007

Syrjähyppy ja eläkevakuutusKuvassa TYYn poikien joukkue maalipaikalla joessa kännykällä kuvattuna.

Ei, se ei ole sitä, mitä luulette. Ei ole. Se on hyppy pyörän päältä vesille. Eilen katkaisin kaksi kuukautta jatkuneen PK-kauden ja osallistuin Aurasoutuihin. TYYn naisten ja miesten joukkueet voittivat kummatkin oman kisansa ÅA:n ja Kauppakorkean joukkueita vastaan Aurajoessa. Ou jea. Mutta se vähän hämmästytti, ettei kisa ollut järin tiukka, eikä missään vaiheessa tarvinnut laittaa kaikkea likoon. Maksimisykkeeksikään en saanut kuin 176 kahden kilometrin kilpailussa. Aikaa meni kuulemma tasan 8 minuuttia. Mutta oli silti kivaa hyppelöidä mitali kaulassa, kun oma kausi jäi niin saakelin lyhyeksi. Ei se Tidaholmin tempo siis ollutkaan kauden vika kisa silloin heinäkuussa:). Syrjähyppy tapahtui siis perämiehelliseen kahdeksikkoon. Toki sitä on pitänyt etukäteenkin käydä tapailemassa, mutta ei se ihan ruusuista ole joka kerta ollut. Herkät kätöseni ovat menettäneet nahkaa ja saaneet rakkoja, mutta se kuuluu asiaan ja on aloittelijan mokia, näin olen antanut itselleni kertoa.

Ja eläkevakuutuksesta: olin edellispäivänä pankissa tekemässä talletusta, jolloin minulta tiedusteltiin, opiskelenko vielä vai olenko jo töissä (itsestään selvät vaihtoehdot?). Kun vastasin opiskelevani, virkailija tyytyi toteamaan, että olisi muuten suositellut eläkevakuutusta, joka pitää aloittaa nuorena. Siis 24veenä? Tosin sittemmin kuulin kolmekymppisestä, joka on jo ehtinyt lopettaakin yhden eläkesäästötilin ja yhdestä kaksseiskasta, jolle ei enää lähetetä noita mainoksia, koska ei ole suostunut ottamaan moista aiemmin. Lienen siis nyt kohderyhmässä.

Olen myös pohtinut tiiviisti sitä, miten ihmiset ehkä ovat sitä tyyppiä, jotka lähtevät vaihtoon tai muuten ulkomaille, tai sitten sitä tyyppiä, jotka eivät lähde. Mutta voiko sitä muuttua tyypistä toiseen? Ja jos, niin mistä sen tietää?

Ei kommentteja: